Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از وزارت ورزش و جوانان، حجت‌الاسلام و المسلمین مهدی متقی‌فر در خصوص راهبردها و برنامه های این دفتر اظهار داشت: با توجه به اهمیت حوزه جوانان و این مهم که بخش عمده‌ای از جمعیت جامعه ما را جوانان تشکیل می‌دهند، با چند ضرورت در حیطه کاری این دفتر مواجه هستیم که براساس آن برنامه ریزی و فعالیت می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به موضوع ازدواج و تشکیل خانواده گفت: در این حوزه ترویج فرهنگ ازدواج و تسهیل ازدواج از وظایف ماست که می توانیم هم از جهت سیاست گذاری و هم تنظیم برنامه ها و قوانین به مرتفع کردن این مسائل کمک کنیم. این دفتر می تواند نقش بسزایی در فرهنگ سازی و تصویب قوانین حوزه ازدواج و خانواده در مجلس داشته باشد.

حجت الاسلام متقی فر از سبک زندگی جوانان به عنوان یکی دیگر از اولویت های این دفتر یاد کرد و افزود: توسعه سبک زندگی غربی موجب بسیاری از مشکلات و آسیب‌های خانواده شده که برای مقابله با آسیب های آن باید فضای سبک زندگی ایرانی اسلامی رونق بگیرد. ترویج فرهنگ های درست در جامعه باید به واسطه خود جوانان اتفاق بیفتد که یکی از مزیت های وزارت ورزش و جوانان کار کردن با سمن‌هایی است که از جنس خود جوانان تشکیل شده و به این کار کمک شایانی می کند.

وی با بیان این که باید به این سمن ها بها بدهیم، افزود: به اعتقاد بنده برای توفیق در ترویج فرهنگ و کاهش آسیب‌های اجتماعی جوانان هیچ راهی نداریم مگر اینکه بتوانیم از جنس مخاطبی که داریم استفاده کنیم. یعنی مخاطب جوان ما خودش را در امر فرهنگ‌سازی، تسهیل و ترویج ازدواج و کاهش آسیب‌های اجتماعی محور بداند.

سرپرست دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان به فعالیت۴۲۰ مرکز مشاوره ازدواج و خانواده اشاره کرد و گفت: با همکاری سازمان نظام روانشناسی و مشاوره این مراکز را راهبری می کنیم و در نظر داریم تغییراتی در روند و فرایند این مراکز مشاوره داشته باشیم که بتوانیم هم کیفیت و هم اثر بخشی بیشتری به مشاوره ها ببخشیم.

حجت الاسلام و المسلمین متقی فر با بیان این که چشم انداز ما در این حوزه توسعه کمی و کیفی مراکز مشاوره است، افزود: در حال حاضر حدود ۱۱ درصد از مراکز مشاوره کل کشور را داشته و این در مقابل حدود ۶۰۰ هزار ازدواج در سال بسیار ناچیز است. برای این که مراکز مشاوره بتوانند خدمات خوبی به کسانی که نیاز به مشاوره دارند بدهند باید این مراکز را به ویژه در مناطق محروم و کم برخوردار توسعه دهیم.

سرپرست دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان ادامه داد: چشم انداز ما این است که بتوانیم مراکز مشاوره ازدواج و خانواده را ارزیابی و سپس رتبه‌بندی کنیم و بر اساس رتبه  از آن ها حمایت خواهیم کرد.

ضرورت ارتقای کیفیت کارگاه‌های آموزشی ازدواج

وی با بیان این که دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان متولی آموزش های قبل از ازدواج است، افزود: این کارگاه های آموزشی قبل از ازدواج از تکالیف قانونی ماست که انجام شده و در حال حاضر نیز به وفور در سطح استان‌های ما برگزار می‌شود. اما واقعاً اینجا هم مثل مراکز مشاوره باید کیفیت را بالا ببریم. در حقیقت ما در آینده زنجیره‌ای را خواهیم داشت از مشاوره، آموزش و خدماتی که به واسطه مجمع خیرین ازدواج ارائه می شود تا مخاطب ما مجموعه ای از خدمات را از قبل، حین و بعد از ازدواج تا فرزندآوری دریافت کند.

حجت الاسلام متقی فر با اشاره به اهمیت ۵ سال اول زندگی زوجین، اظهار داشت: طبق آمار بیشترین آسیب ها و طلاق ها در ۵ سال اول زندگی شکل می گیرد، بنا بر این باید در این پنج سال زوجین را از جهت آموزش مهارت های مختلف زندگی و آموزش روابط و تعامل موثر تقویت کنیم.

سرپرست دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان ادامه داد: در موضوع مجمع خیرین ازدواج هم با برنامه‌ریزی زوجینی که واقعا نیازمند هستند می توانند خدمات خوبی از قبیل تهیه جهیزیه ارزان، اتاق عقد رایگان و ... دریافت کنند که شناسایی و حمایت از این زوجین در استان‌ها از سوی مجمع خیرین ازدواج و طبق تفاهم نامه ای که می بندند انجام می شود.

وی با اعلام این خبر که در ۱۰۰ روز اول دولت سیزدهم بیش از ۱۶۳ میلیارد تومان تامین جهیزیه توسط مجمع خیرین ازدواج استان‌ها داشتیم، افزود: این اتفاق بزرگی است که واقعاً فرهنگ‌سازی آن توسط خود مردم انجام شده و البته ما باید تلاش کنیم با جذب خیرین بیشتر و توسعه فضای کار خیر در حوزه ازدواج این حمایت ها افزایش پیدا کند.

حجت الاسلام و المسلمین متقی فر با اشاره به نقش مهم دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان در تصویب و اصلاح قوانین مرتبط با این حوزه افزود: با تعاملاتی که با کمیسیون اجتماعی و نمایندگان مجلس داریم می‌توانیم در این موضوع تأثیرگذار باشیم. سیاستگذاری و تنظیم لوایح به عنوان یکی از تکالیف ما در قانون صراحتا آمده است ضمن این که ما ظرفیت بزرگ ستاد ساماندهی امور جوانان را داریم که قدرت تصمیم گیری و قدرت اجرایی بالایی دارد و مصوبات آن در شورای عالی جوانان به ریاست رئیس جمهور نهایی می شود.

وی از مشکل تامین اعتبار به عنوان مشکل مبتلا به همه دستگاه‌ها یاد کرد و گفت: با همکاری و هماهنگی دستگاهی می توان این مشکلات را به حداقل رساند به عنوان مثال دستگاه های مختلفی برای هر یک از این وظایف که من عرض کردم بودجه و تکلیف قانونی دارند. اگر نهاد یا دستگاهی مثلا برای کاهش طلاق اعتباراتی دریافت می کند، دیگر نیازی نیست که وزارت ورزش و جوانان یا دستگاهی دیگر برای کاهش طلاق هزینه کند بلکه باید توسط نهاد مسئول مربوطه سیاستگذاری، پیگیری و نظارت بر اجرا داشته باشد.

از بین رفتن امید و آینده‌نگری عامل کاهش ازدواج و فرزندآوری

سرپرست دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان با اشاره به بحران جمعیت و فرزندآوری در کشور گفت: وقتی ازدواج کم می شود طبیعی است که آمار فرزندآوری هم پایین می‌آید، طبق مطالعات و پژوهش ها، چه در ازدواج و چه در موضوع فرزندآوری، نمی توانیم محور اصلی مشکلات را معیشتی بدانیم بلکه محور مشکلات فرهنگی و به نگاهی که در جوانان و خانواده های ما شکل گرفته بازمی گردد، ما بسیاری از جوانان را می شناسیم که اتفاقا از امکانات مالی خوبی برخوردارند ولی ازدواج نمی کنند و یا فرزندآوری کمتری نسبت به زوجین با وضع مالی متوسط یا پایین دارند البته عوامل و محور های مهم دیگری مثل اقتصاد، امید به آینده در این حوزه بسیار تاثیرگذارند.

وی تصریح کرد: امروزه خیلی از جوان‌های ما آنلاین زندگی می‌کنند و با الگو گرفتن از فرهنگ غرب فقط در لحظه زندگی می کنند و هیچ آینده‌نگری ندارند که همین از بین رفتن امید و آینده نگری در بین جوانان ما باعث کاهش ازدواج و فرزند آوری می شود. اگر انسان آینده نگری داشته باشد در هزینه و معیشت زندگی خود تدبیر می کند و کمتر به مشکلات اقتصادی برمی خورد بنا بر این بر موضوعات سبک زندگی و آموزش مهارت های زندگی به جوانان تمرکز خواهیم کرد.

حجت الاسلام متقی فر تصریح کرد: برخی جوانان هیچ اعتقادی به ازدواج ندارد، عده ای دیگر کاملاً اعتقاد دارند و دنبال گزینه مناسب می گردند و بخشی دیگر، هم اعتقاد دارند و هم گزینه مناسب را پیدا کرده اند اما مشکلات اقتصادی دارند که ما برای هر سه دسته برنامه ریزی خواهیم کرد.

وی با اشاره به فرهنگ های غلط مثل جشن های پرهزینه، جهیزیه های گران قیمت، چشم و هم چشمی ها و ... در حوزه ازدواج تصریح کرد: باید الگو های خوب و مناسب را به روش های مختلف به مردم ارائه و سبک زندگی مناسب را فرهنگ سازی کنیم.

سرپرست دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان با بیان این که فاصله گرفتن از ارزش‌های انسانی باعث بسیاری از اختلافات است، تصریح کرد: رعایت حقوق دیگران، صداقت، درستکاری، دروغ نگفتن، خوش‌رفتاری و ... جزو شاخص های انسانی بوده که در همه جای دنیا مورد قبول است و اگر این شاخص ها را در نظر بگیریم بسیاری از اختلافات خانوادگی حل می شوند.

وی در خصوص تعامل این دفتر با دستگاه های دیگر در جهت فرهنگ سازی، اظهار داشت: یکی از وظایف مهم ما تعامل با دستگاه‌ها و نهادهای دخیل فرهنگی کشور است. ما باید این تعامل را بهینه کنیم و با همه سازمان‌ها و نهادهای حاکمیتی و مردمی و سازمان‌های مردم‌نهاد در عرصه فرهنگی کشور در حوزه ازدواج و خانواده تعامل موثر داشته باشیم. شناسایی، توان سنجی، ارزیابی و به کارگیری ظرفیت آنها در جهت حل مشکلات فرهنگی ازدواج و خانواده مهمترین مأموریت این دفتر است.

حجت الاسلام و المسلمین متقی فر در خصوص اعتمادسازی بین جوانان، اظهار داشت: بهترین مدل برای اعتماد سازی جوانان ساختن الگوها و نمونه‌هایی است که نشان دهد نقش ما حاکمیتی و مداخله گرایانه نیست بلکه نقش حمایتی و تسهیلگر است، اگر ما از حالت تصدی‌گری خارج و نقش تسهیل گری و تنظیم گری را دست بگیریم می توانیم اعتماد جوانان را کسب کنیم.

وی در خصوص بیمه خدمات مشاوره ای نیز تصریح کرد: در حال حاضر قانون بیمه خدمات مشاوره در حال پیگیری است و البته مکاتبات زیادی با وزارت تعاون، بیمه و ... داشتیم اما در نهایت باید سازمان نظام روانشناسی و مشاوره برای تعیین تعرفه ها و موضوعات دیگر ورود کند.

سرپرست دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان ادامه داد: فرهنگ استفاده از مراکز مشاوره، ترویج فرهنگ مشاوره و کاهش هزینه‌های خدمات مشاوره جزو اولویت های ماست و امیدواریم با پوشش بیمه‌ای، حمایت لازم از مراکز مشاوره و استفاده از ظرفیت خیرین در این موضوع، بتوانیم کیفیت مشاوره ها را هم بالا ببریم تا به قوام و دوام زندگی ها کمک کنیم.

وی به دوره های دانش افزایی مدیران و روانشناسان مراکز مشاوره ازدواج و خانواده اشاره کرد و گفت: این دوره ها کار خوبی بوده و تازه شروع شده ولی به دلیل شیوع کرونا آسیب دیده که با تغییراتی در روند و آموزش مهارت ها، این دوره ها را به سرعت ادامه خواهیم داد، بر همین اساس اولین دوره دانش افزایی بعد از آمدن بنده هفتم و هشتم دی ماه به میزبانی استان یزد برگزار می شود که امیدواریم در باقی استان ها هم این دوره ها را برگزار کنیم.

به گزارش ایرنا، مهدی متقی‌فر ششم آذرماه با حکم وزیر ورزش و جوانان به عنوان سرپرست دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان منصوب شد.  
متقی‌فر پیش از این مدیرکل آموزش‌های تخصصی سازمان تبلیغات اسلامی و معاون توانمندی ستاد پیشرفت و آبادانی بوده است.

برچسب‌ها جهیزیه عروسی وزارت ورزش و جوانان ازدواج ساده

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جهیزیه عروسی وزارت ورزش و جوانان ازدواج ساده جهیزیه عروسی وزارت ورزش و جوانان ازدواج ساده حجت الاسلام و المسلمین وزارت ورزش و جوانان مجمع خیرین ازدواج ازدواج و خانواده مراکز مشاوره حوزه ازدواج ترویج فرهنگ فرهنگ سازی آینده نگری سبک زندگی دستگاه ها استان ها متقی فر آسیب ها دوره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۲۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان راور گفت: در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و ضرورت کاهش آمار طلاق و فروپاشی خانواده، کارگروه ویژه طلاق در دادسرا با محوریت شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری شهرستان راور تشکیل شد.

مجتبی استوارزاده گفت: علت ورود دادستانی به موضوع طلاق این است که آسیب‌های اجتماعی به عنوان بستری برای فروپاشی خانواده و وقوع جرایم می‌باشد و در بیان مصادیق می‌توان به اعتیاد، سرقت و مفاسد اخلاقی اشاره کرد که با افزایش آمار طلاق ارتباط مستقیمی دارد.

استوار زاده ادامه داد: همه دستگاه‌های متولی باید آسیب‌های طلاق را جدی بگیرند و در راستای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی خانواده خصوصا" طلاق" اهتمام جدی داشته باشند.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان راور، افزود: یکی از موضوعاتی که در کاهش طلاق مؤثر است، آموزش و مشاوره قبل از ازدواج و طلاق برای جامعه است، مشاوره و برگزاری کلاس‌های آن می‌تواند برای افزایش سطح آگاهی جوانان مفید و مؤثر باشد.

این مقام قضایی با بیان اینکه طلاق آسیبی است که زمینه آسیب‌ها و جرم‌های دیگر را فراهم می‌کند، توضیح داد: بخشی از آسیب‌های اجتماعی همچون زنان و کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست، کودکان خیابانی، سرقت و اعتیاد از طلاق نشأت می‌گیرد.

وی مشاوره پیش از ازدواج برای پیشگیری از طلاق را لازم و ضروری دانست و با اشاره به افزایش آمار طلاق گفت: بسیاری از مشکلات زناشویی که منجر به طلاق و از هم پاشیدن خانواده می‌شود، عدم شناخت زوجین و مشاوره قبل از ازدواج می‌باشد.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان راور، تداوم انتقال و آموزش مهارت‌های زندگی به جوانان را بسیار مهم عنوان و تصریح کرد: در این زمینه هر قدر آموزش‌ها و مهارت‌ها بیشتر باشد به همان میزان زوجین از فنون زندگی و مهارت‌های آن اطلاع کسب کرده و با آگاهی و بصیرت بیشتر عمل خواهند کرد.

گفتنی است کارگروه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری شهرستان راور با موضوع پیشگیری از طلاق و مشاوره قبل از ازدواج و طلاق، با حضور دادستان عمومی و انقلاب، قاضی مشاور خانواده، رئیس اداره بهزیستی، رئیس و کارشناس اداره ورزش و جوانان، مسئول اورژانس اجتماعی و مدیر مرکز تخصصی مشاوره‌ی ازدواج و خانواده‌ی ثمین در محل دفتر دادستانی این شهرستان تشکیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • توسعه مدیریت در نظام سلامت مبتنی بر جوان‌گرایی
  • ۲۰ درصد امکانات دستگاه‌های دولتی در اختیار زوج‌های جوان قرار گیرد
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد