Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-29@18:25:39 GMT

اسکان جای تامین مسکن در کلانشهرها را می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۱۰۶۵۶

مدیرکل دفتر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد با بیان آنکه اعتبار حوزه مسکن کمیته امداد در سال 96 به حدود 750 میلیارد تومان رسیده، این در حالیست که بودجه این حوزه در سال 95، 400 میلیارد تومان بوده است؛ از تاکید این نهاد حمایتی بر رویکرد «اسکان» به جای «تامین مسکن» مددجویان با هدف سرعت بخشی و امکان پذیری تامین سریع مسکن مددجویی خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ابراهیم بازیان در گفت‌وگو با ایسنا، بر استفاده از رویکرد اسکان به جای تامین مسکن مددجویان با هدف سرعت بخشی، وسعت بخشی، تنوع بخشی و امکان پذیری تامین مسکن مددجویی در سال 96 تاکید کرد و گفت: در رویکرد اسکان به جای تامین مسکن از ظرفیت وام‌های قرض الحسنه به عنوان وام ودیعه مسکن استفاده می‌شود؛ همچنین برایبرخی از مددجویان نیز از طریق این رویکردبه تامین اجاره مسکن‌آنها اقدام می‌کنیم.

وی افزود: به این ترتیب اگر این رویکرد محقق شود معتقدیم در کوتاهترین زمان می‌توانیم بخش عمده نیاز مددجویی را در حوزه مسکن برآورده کنیم.

مدیرکل دفتر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد تصریح کرد: این رویکرد به ویژه در شهرهای بزرگ و کلانشهرها که عملا امکان احداث و ساخت مسکن مددجویی با رقم‌های نازل در آنها وجود ندارد دنبال خواهد شد؛به این ترتیب رویکرد کمیته امداد از سال 96 در کلانشهرها و شهرهای بزرگ به تدریج به سمت خدمات «اسکان» خواهد رفت.

بازیان ادامه داد: هنگامی که کمک به تامین مسکن فرد مددجو می‌کنیم یعنی با حمایت‌ها و تسهیلات خودامکان ساخت مسکن و یا خرید آن به مددجوداده می‌شود اما وقتی از رویکرد «اسکان» به جای «مسکن» صحبت می‌کنیم یعنی مددجویی که مشکل بدمسکنی دارد می‌تواند مسکن خود را در کوتاه مدت با وام ودیعه و اجاره حل کند و به تدریج وقتی توانمند شد به سمت احداث و یا خرید مسکن حرکت کند.

وی ادامه داد: در واقع رویکرد «اسکان» حرکت تدریجی به سمت تامین مسکن مطلوب است.

مدیرکل دفتر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد در ادامه خاطرنشان کرد: اولویت کمیته امداد تامین اسکان مناسب است و اولویت ثانویه ما در این نهاد حمایتی کمک به تامین مسکن مناسب یعنی همان خودمالکیتی است به این ترتیب از سال 96 در حوزه مسکن، خودمالکیتی اولویت اول کمیته امداد نیست.

بازیان ادامه داد: در حال حاضر تهیه مسکن برای تمامی قشر مددجوی کمیته امداد امکان پذیر نیست زیرا آورده مددجو کم، سرانه کمیته امداد در این حوزه محدود و وسعت نیاز مددجویان در حوزه مسکن نیز زیاد است به این ترتیب این حرکت تدریجی برای حل مشکل بدمسکنی با استفاده از رویکرد اسکان در نهایت منجر به تامین مسکن نیز خواهد شد.

وی افزود: امروزه به علت آنکه نمی‌توانیم مشکل مسکن را حل کنیم نباید برای مددجو در حوزه مسکن صف انتظار طولانی ایجاد کنیم و به این ترتیب رویکرد کمک به اسکان مددجویان از طریق وام قرض الحسنه ودیعه یک راه میانبر برای تامین مسکن است.

پاشنه آشیل طرح مسکن اجتماعی و حمایتی دولت «تسهیلات بانکی» است

مدیرکل دفتر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد در ادامه به طرح «مسکن اجتماعی و حمایتی دولت» نیز اشاره کرد و گفت: امیدواریم در طرح مسکن اجتماعی و حمایتی که از اوایل دولت یازدهم مطرح شد اما متاسفانه به آخر دولت رسید، با توجه به آنکه این طرح برای اقشار کم درآمد بوده و مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سطح شهرها را نیز شامل می‌شود، بتوانیم از ظرفیت آن در جهت حل بخشی از مشکلات مسکن مددجویان استفاده کنیم.

بازیان در ادامه خاطرنشان کرد: این درحالیست که وابستگی تامین مالی طرح مسکن اجتماعی و حمایتی دولت به بانک‌هاست و ما متاسفانه از عملکرد بانک‌ها در حوزه مسکن حداقل در سالیان اخیر به شدت گله مند هستیم.

وی تصریح کرد: هنوز بانک‌ها در بحث نوسازی و بهسازی که باید تسهیلات بلاعوض برای مقاوم سازی روستایی را با توجه به اعلام بانک مرکزی پرداخت کنند،به تعهدات خود عمل نمی‌کنند.

مدیرکل دفتر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد ادامه داد: انتظار می‌رود بانک‌ها همانطور که در خصوص تسهیلات اشتغال در کمیته امداد عمل می‌کنند در خصوص خدمات حوزهمسکن هم عمل کنند زیرا مسکن و اشتغال دو روی سکه توانمندسازی در کمیته امداد هستند؛به همین دلیل به منظور تسریع فرآیند توانمندسازی ضرورت پرداخت تسهیلات بهسازی از محل اعتبارات بانکی باتوجه به پیش بینی‌های دولت در برنامه پنجم توسعه و همچنین مسکن اجتماعی و حمایتی دولت، احساس می‌شود.

بازیان تاکید کرد: پاشنه آشیل طرح مسکن اجتماعی و حمایتی دولت «تسهیلات بانکی» است. به این ترتیب اگر این تسهیلات محقق شود این خدمت دولت نیز صادر می‌شود و در غیر اینصورت این خدمت محقق نخواهد شد.

وی ادامه داد: دولت باید در این حوزه به تعهدات خود به موقع عمل کند. این در حالیست که این طرح به سال 95 هم نرسید اما امیدواریم در سال 96 که سال پایانی دولت است حداقل در شش ماهه نخست سال شاهد فعالیتی در این حوزه باشیم و از این جهت در جهت تامین مسکن مددجویان بهره ببریم.


منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۱۰۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین و تسهیلات از دولت ساخت با مردم/ به جز چند کلانشهر دولت مشکلی برای تامین زمین ندارد

امیرقلی جعفری، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار قدس  در مورد در اختیار قرار دادن زمین و تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن، گفت: بانک‌ها به تعهدات خودشان به درستی در بحث مسکن عمل نکردند تامین این مقدار سپرده برای اقشار آسیب پذیر و متوسط سخت است اینکه ماهی چهل پنجاه میلیون بدهند دشوار است.  باید قانون مصوب مجلس در بحث در اختیار قرار دادن تسهیلات و زمین به مردم اجرایی شود نا فرد با دست خودش مسکن بسازد.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در واقع باید ساخت مسکن را به مردم واگذار کنیم و ما مرحله به مرحله نظارت کنیم. هزینه ساخت مسکن در شهرهای بزرگ یک میلیارد است کدامیک از افراد آسیب پذیر می توانند این را آماده کنند ما در مجلس مطرح کردیم که زمین را دولت بدهد. به جز چند کلان شهر دولت مشکلی برای تامین زمین در سایر شهرها ندارد.

جعفری نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: اگر می خواهیم اقشار آسیب پذیر دارای مسکن شوند چاره ای جز اینکه زمین و تسهیلات در اختیار آنها  قرار دهیم نداریم. ما نمی توانیم فقط با امکانات دولتی برای افراد بی مسکن مسکن آماده کنیم.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بهترین راه برای حل مشکل مسکن مشارکت مردم است، گفت: بروکراسی و ساختار معیوب هم این اجازه را نمی دهد که دولت همه نیازهای بخش مسکن را برطرف کند. دولت هم ‌اراده کند نمی تواند کاری کند. ما نمی توانیم فقط با امکانات دولتی برای افراد بی مسکن مسکن آماده کنیم. باید برای حل مشکل مسکن از ظرفیت مردم استفاده کنیم و بهترین بستر برای تحقق این امر عرضه زمین توسط دولت و همچنین پرداخت تسهیلات ساخت مسکن به مردم از طریق شبکه بانکی است.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • زمین و تسهیلات از دولت ساخت با مردم/ به جز چند کلانشهر دولت مشکلی برای تامین زمین ندارد
  • تامین بیش از ۳ هزار دستگاه لوازم ضروری زندگی برای مددجویان هرمزگانی
  • ۱۰۰۰ واحد مسکن ویژه مددجویان کمیته امداد در بوشهر ساخته می‌شود
  • امداد رسانی به بیش از ۴۸۰۰ سیل‌زده/اسکان اضطراری ۳۴۴ نفر
  • اعطای ۱۲ هزار و ۴۸۱ وام و تسهیلات اشتغال‌زایی در آذربایجان‌غربی
  • بهره برداری از ۲۱۰۵ واحد مسکن مددجویی کمیته امداد خراسان رضوی شد
  • بهره برداری از ۲۱۰۵ واحد مسکن مددجویی کمیته امداد خراسان رضوی
  • بهره‌برداری از ۲۱۰۵ واحد مسکن کمیته امداد خراسان رضوی‌
  • نبود زمین برای ساخت مسکن، چالش این روزهای مددجویان و کمیته امداد